Rulada de spanac

ruladaspanac jpeg

Ingrediente:   300 g spanac,  300 g cremă de brânză ,   2 linguri margarină sau unt la temperatura camerei,  3 ouă,  1 praf de copt,  4 linguri făină,  1 ardei gras roşu,  sare

Mod de preparare

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugi spanacul (eu am pus congelat, dacă ai proaspăt trebuie fiert în prealabil) şi gălbenuşurile.

Adaugi făina şi praful de copt, amesteci bine şi torni conţinutul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (dimensiunile tăvii, de 32x35 cm). Coci la foc mediu aproximativ 30 de minute. Nu trebuie să se rumenească, verifici cu o scobitoare pentru a vedea dacă s-a copt.

Răstorni cu grijă pe o altă foaie de  copt cu faţa în jos. Rulezi în hârtie şi laşi să se răcească. Între timp, prepari crema: freci margarina (sau untul) cu crema de brânză, apoi adaugi ardeiul tăiat mărunt. Eu am avut de la congelator. Dupa ce s-a răcorit, întinzi iar foaia şi ungi cu cremă de brânză. Rulezi din nou în hârtie şi dai la rece cel puţin o oră.

Dupa ce s-a răcit, tai felii cu ajutorul unui cuţit foarte bine ascuţit.

Violeta Postolache, Galaţi