Ruladă de spanac cu şuncă şi caşcaval

8043682 gourmet spinach rolls one with eggs and cheese second one with garlic cheese and ham shallow dof jpeg

Este o ruladă aperitiv care se perpară uşor şi au mare effect. Unde mai pui că este colorată şi foarte uşor de servit? Prepar-o ca aperitiv pentru orice masa festivă şi cu siguranţă va fi apreciată de toată lumea.

Ingrediente:

350 de grame de spanac fiert, bine scurs de lichid şi mărunţit fin 3 ouă 4 linguri de smântână 7 linguri de făină 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură de zeamă de lămâie sare, piper 150 de grame de brânza proaspată de vaci 150 de grame de caşcaval 150 de grame de unt la temperatura camerei 250 de grame de şuncă tăiată în felii foarte subţiri

Pune spanacul, ouăle şi smântâna într-un bol şi amestecă bine.Adaugă apoi făina, sarea şi piperul şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Amestecă totul şi toarnă compoziţia într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt. Coace blatul timp de 15-20 de minute la 180 de grade. Blatul nu trebuie să se rumenească, ci doar să treacă testul scobitorii.

Desprinde blatul de hârtie apoi rulează-l cu ajutorul foii de copt, lăsându-l la răcit în această poziţie.

Restul ingredientelor se blendează până se formează o pasta fină, se unge blatul cu crema obţinută apoi se adaugă şunca şi se rulează la loc. Ţine rulada 2-3 ore la frigider apoi tai-o felii şi serveşte-o!