Ruladă de vită cu spanac

Aperitivul perfect al unui meniu reuşit poate fi această ruladă de vită cu spanac.
Ingrediente
900 g muşchi de viţel 200 g spanac 3 ouă 4 linguri smântână 200 g caşcaval 4-5 linguri ulei 100 ml vin alb sec 3 fire ceapă verde pătrunjel verde rozmarin uscat oregano uscat sare piper
Cum se prepară ruladă de vită cu spanac
Se taie carnea de viţel în aşa fel încât să aibă grosimea de 1 cm, se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă să stea la rece până se
pregăteşte umplutura.
Se taie spanacul fâşii, se căleşte în două linguri cu ulei şi se amestecă cu ceapa verde tocată rondele subţiri, caşcavalul ras, ouăle bătute ca pentru omletă, smântâna, pătrunjelul tocat mărunt, oregano, rozmarin, sare şi piper, după gust.
Se întinde bucata de carne pe o suprafaţă dreaptă, se toarnă umplutura de spanac cu verdeţuri şi se rulează cu umplutura în interior. Se leagă cu aţă şi se aşază într-o formă termorezistentă. Se stropeşte cu restul de ulei, se adaugă vinul în tavă şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Din când în cînd, se stropeşte rulada de vită cu spanac cu sosul din tavă. Se serveşte caldă sau rece, tăiată felii.