Ruladă din carne de porc cu prune uscate

rulada din carne de porc cu prune uscate jpeg

Prunele uscate sunt excelente surse de fibre. Obţinute prin deshidratarea prunelor proaspete, prunele uscate sunt într-un fel un concentrat de prune, cu un conţinut de glucide de 70%! Deci nu sunt indicate pentru diabetici. Prepară o ruladă din carne de porc cu prune uscate pentru a te bucura împreună cu cei dragi de un gust deosebit.

Ruladă din carne de porc cu prune uscate - Ingrediente (1 ruladă)

1 kg pulpă de porc 1 linguriţă amestec de condimente pentru friptura de porc 150 g felii de bacon 100 g prune uscate 2 mere 2 cepe roşii sare 400 ml cidru de mere

Ruladă din carne de porc cu prune uscate - Mod de preparare

Se spală pulpa de porc şi se scot pieliţele. Se taie pe jumătate pe lung, dar fără să se străpungă de tot şi se bate uşor cu ciocanul de şniţele. Se presară cu condimente pentru carnea de porc, se acoperă cu feliile de bacon, se pun prunele fără sâmburi din loc în loc şi se rulează strâns. Se leagă cu sfoară alimentară.

Se curăţă merele de seminţe şi se taie în opt împreună cu ceapa curăţată. Se aşază rulada într-o tavă unsă cu ulei, se presară cu sare şi pe lângă ea se aşază merele, ceapa şi se toarnă cidrul.

Se introduce rulada în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru o oră şi 10 minute. Se mai unge din când în când în timpul coacerii cu sosul din tavă. Când este gata, se desface sfoara, rulada din carne de porc cu prune uscate se taie felii şi se serveşte alături de legumele coapte şi de o garnitură de cartofi.