Ruladă din carne tocată

rulada de carne tocata jpeg

Aperitiv sau sau însoţită de o garnitură de cartofi această ruladă este delicioasă.

Ingrediente

1 kg carne tocată (amestec vită cu porc) 2 morcovi fierţi 2 cepe 3 ouă 3 felii pâine înmuiată 100 g miez de nucă 50 g unt 1 lingură ulei 3 căţei de usturoi 1 lingură mix de ierburi aromate (mărar, pătrunjel, cimbru, oregano) 2 linguri pesmet sare piper măcinat

Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu sare şi piper, după gust, apoi o laşi 10-15 minute la frigider. Între timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie puţin, apoi dai deoparte.

Amesteci bine ceapa călită cu carnea tocată, morcovii tăiaţi cubuleţe, ouăle bătute, pâinea înmuiată şi scursă, nuca zdrobită, usturoiul tăiat mărunt, ierburile aromate şi puţin piper măcinat.

Tapetezi o tavă cu unt şi pesmet, torni compoziţia de carne, nivelezi, adaugi un pahar de apă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.

Scoţi folia, apoi laşi rulada în cuptor până se rumeneşte frumos deasupra. O tai felii după ce se răcoreşte şi o serveşti cu diferite garnituri de legume, cu salată sau murături.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg