Ruladă din cartofi cu cârnaţi FOTO
Cartoful este un ingredient nepreţuit în bucătăria de pretutindeni şi este apreciat nu numai pentru savoarea lui, dar şi pentru conţinutul bogat în substanţe sănătoase. Astfel, este o sursă bună de vitamine B1 şi B6, dar mai ales de vitamina C (10 mg la 100 g). Incredibil, dar 300 de grame de cartofi acoperă un sfert din necesarul zilnic de vitamina C! Aşa că o ruladă din cartofi cu cârnaţi este binevenită!
Ruladă din cartofi cu cârnaţi - Ingrediente (1 ruladă)
500 g cartofi 150 g făină 2 ouă 1 linguriţă sare 200 g cârnaţi uscaţi 1 legătură pătrunjel verde 1 gălbenuş 1 linguriţă seminţe de chimen
Ruladă din cartofi cu cârnaţi - Mod de preparare
Speli cartofii bine şi îi pui la fiert în apă cu sare. Scurgi apa, îi laşi să se răcească, îi cureţi de coajă, după care îi faci piure.
Adaugi în piure ouăle, făina cernută, sarea şi frămânţi un aluat omogen. Aşezi aluatul pe un şervet presărat cu făină şi îl întinzi în formă de dreptunghi.
Cârnaţii uscaţi îi cureţi de pieliţă şi îi tai felii subţiri. Aşezi bucăţile una lângă alta pe foaia de aluat, lăsând câţiva centimetri pe margini.
Presari pătrunjelul tocat mărunt, îndoi marginile mai scurte şi, cu ajutorul prosopului, rulezi cu grijă aluatul.
Aşezi rulada într‑o tavă unsă, o ungi cu gălbenuşul bătut şi o presari cu chimen. O introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30‑40 de minute. O poţi servi caldă sau rece,
cu brânză.