Ruladă din pateu de ficat cu mărar

1364911266 3671rulada marar jpeg

Dă startul unui meniu delicios cu această ruladă din pateu de ficat cu mărar.

Ingrediente (4 porţii)

300 g pateu din ficat de porc (conservă)

200 g brânză de vaci

100 g brânză gorgonzola

150 g brânză topită (feliată)

100 ml smântână

4 linguri unt

200 g pulpă de porc fiartă

1 morcov mare fiert

2 legături mărar verde

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci brânza de vaci şi gorgonzola cu smântâna până devin o pastă. Laşi pasta să se întărească la frigider. Separat, freci pateul cu untul, carnea fiartă dată prin maşina de tocat şi cu morcovul pasat până obţii o pastă omogenă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi compoziţia la frigider circa o oră pentru a se întări.

Întinzi pateul pe o folie alimentară într-un strat de circa 2 cm. Peste stratul de pateu, aşezi felii de brânză topită şi pasta de brânză cu smântână. Deasupra presari mărar tocat mărunt. Rulezi straturile su prapuse strâns, ajutându-te de folie, apoi aşezi rulada la frigider circa două ore ca să se întărească. O serveşti ca aperitiv, tăiată felii.