Ruladă din pateu de ficat cu mărar

Dă startul unui meniu delicios cu această ruladă din pateu de ficat cu mărar.
Ingrediente (4 porţii)
300 g pateu din ficat de porc (conservă)
200 g brânză de vaci
100 g brânză gorgonzola
150 g brânză topită (feliată)
100 ml smântână
4 linguri unt
200 g pulpă de porc fiartă
1 morcov mare fiert
2 legături mărar verde
sare
piper
Mod de preparare
Amesteci brânza de vaci şi gorgonzola cu smântâna până devin o pastă. Laşi pasta să se întărească la frigider. Separat, freci pateul cu untul, carnea fiartă dată prin maşina de tocat şi cu morcovul pasat până obţii o pastă omogenă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi compoziţia la frigider circa o oră pentru a se întări.
Întinzi pateul pe o folie alimentară într-un strat de circa 2 cm. Peste stratul de pateu, aşezi felii de brânză topită şi pasta de brânză cu smântână. Deasupra presari mărar tocat mărunt. Rulezi straturile su prapuse strâns, ajutându-te de folie, apoi aşezi rulada la frigider circa două ore ca să se întărească. O serveşti ca aperitiv, tăiată felii.