Ruladă din piept de curcan

Roast turkey roll for Christmas jpeg

Continuăm seria reţetelor propuse pentru Sărbătorile de iarnă şi îţi propunem această ruladă delicioasă.

Ingrediente

600 g piept de curcan 200 g şuncă de pui 1 bucată broccoli 4 căţei usturoi 2 ouă 50 g unt 200 ml supă strecurată de pui 50 ml vin alb sec sare piper

Cum se prepară

Broccoli se desface bucheţele şi se fierbe în apă cu sare 5 minute. Se strecoară şi se lasă să se răcească.

Se întinde pieptul de curcan cât mai subţire, se netezeşte puţin cu ciocanul de şniţele, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să se frăgezească 20 de minute în

frigider.

Se amestecă broccoli cu usturoiul pisat şi cu ouăle bătute. Se aşază peste carne feliile de şuncă şi apoi broccoli. Se rulează cât mai strâns, se prinde cu scobitori sau se leagă

cu sfoară şi se aşază într-o tavă încăpătoare, împreună cu supa şi vinul.

Se unge rulada cu unt, se acoperă cu folie de aluminiu, înţepată în câteva locuri, şi se coace circa 45 de minute. Se scoate folia şi se mai lasă 15 minute. Se taie după

ce se răcoreşte.

sursa foto: StockFood