Ruladă din piept de curcan cu şuncă şi caşcaval

rulada din piept de curcan cu sunca si cascaval jpeg

Fie că vrei să slăbeşti, fie că vrei să-ţi menţii greutatea, carnea de curcan este ideală. Se ştie că acest tip de carne are mai puţine calorii decât puiul. Şi, de ce nu, poate fi o alternativă la carnea de peşte, mai scumpă.

Ruladă din piept de curcan cu şuncă şi caşcaval - Ingrediente

400 g piept de curcan

250 şuncă

200 g caşcaval

1 legătură ceapă verde

250 ml supă de legume

100 ml vin alb

pătrunjel verde

sare

piper

8 cartofi mici

3-4 morcovi

50 g unt

1 linguriţă de zahăr

Ruladă din piept de curcan cu şuncă şi caşcaval - Mod de preparare

Taie pieptul de curcan felii dreptunghiulare de 1,5 cm grosime, netezeşte-le uşor cu ciocanul de şniţele, fără a le subţia, pudrează-le cu sare şi cu piper, după gust, şi lasă-le să stea la rece 20 de minute să se frăgezească şi să se condimenteze.Între timp, curăţă cartofii şi fierbe-i întregi în apă cu sare. Separat, curăţă morcovii, taie-i felii şi sotează-i cu unt, un praf de sare şi o linguriţă de zahăr, până ce se înmoaie. Dacă este nevoie, adaugă din când în când câte o lingură de apă caldă.Aşază feliile de carne pe planşetă, „căptuşeşte-le” cu felii de şuncă şi cu caşcaval, iar la mijloc aşază 2-3 frunze de ceapă verde. Rulează cu umplutura în interior, prinde cu scobitori sau cu fire de aţă şi aşază ruladele într-o cratiţă. Toarnă peste ele supa de legume, vinul, adaugă puţină sare şi introdu la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Din când în când, stropeşte ruladele cu sosul din cratiţă.Serveşte ruladele calde, alături de cartofii fierţi şi de soteul de morcovi. Stropeşte-le cu sosul din cratiţă şi presară deasupra ruladei din piept de curcan cu şuncă şi caşcavalpătrunjel verde tocat fin.