Ruladă din piept de curcan şi caşcaval

1366388334 7243rulada 20suculenta jpeg

Gata în numai o oră, această ruladă din piept de curcan şi caşcaval va fi răsfăţul suprem pentru familia ta.

<h2 style="font-size: 16px;">Ingrediente pentru ruladă din piept de curcan şi caşcaval</h2>

400 g piept de curcan

250 şuncă

200 g caşcaval

1 legătură ceapă verde

250 ml supă de legume

100 ml vin alb

pătrunjel verde

sare

piper

8 cartofi mici

3-4 morcovi

50 g unt

1 linguriţă de zahăr

<h2 style="font-size: 16px;">Mod de preparare pentru ruladă din piept de curcan şi caşcaval</h2>

Taie pieptul de curcan felii dreptunghiulare de 1,5 cm grosime, netezeşte-le uşor cu ciocanul de şniţele, fără a le subţia, pudrează-le cu sare şi cu piper, după gust, şi lasă-le să stea la rece 20 de minute să se frăgezească şi să se condimenteze. Între timp, curăţă cartofii şi fierbe-i întregi în apă cu sare. Separat, curăţă morcovii, taie-i felii şi sotează-i cu unt, un praf de sare şi o linguriţă de zahăr, până ce se înmoaie. Dacă este nevoie, adaugă din când în când câte o lingură de apă caldă.

Aşază feliile de carne pe planşetă, „căptuşeşte-le” cu felii de şuncă şi cu caşcaval, iar la mijloc aşază 2-3 frunze de ceapă verde. Rulează cu umplutura în interior, prinde cu scobitori sau cu fire de aţă şi aşază ruladele într-o cratiţă. Toarnă peste ele supa de legume, vinul, adaugă puţină sare şi introdu la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Din când în când, stropeşte ruladele cu sosul din cratiţă.

Serveşte rulada din piept de curcan şi caşcaval caldă, alături de cartofii fierţi şi de soteul de morcovi. Stropeşte-le cu sosul din cratiţă şi presară deasupra pătrunjel verde tocat fin.

Friptură de porc cu ceapă

Friptură de porc cu ceapă

Friptură haiducească de porc

Friptură haiducească de porc

Friptură de porc marinată la grătar

Friptură de porc marinată la grătar