Ruladă picantă de viţel

rulada picanta de vitel jpeg

Gustul acestei rulade poate fi îmbunătăţit cu arome diverse, astfel încât să obţii cea mai bună ruladă picantă de viţel.

Ingrediente pentru ruladă picantă de viţel

1 kg pulpă de viţel 2 linguri ulei 250 ml supă de carne 100 ml vin alb 2 gogoşari muraţi 2 căţei de usturoi oregano uscat busuioc uscat 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 dovlecel 1 vânătă mică 2 cartofi sare piper

Mod de preparare pentru ruladă picantă de viţel

Se întinde pulpa de viţel, se bate uşor cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei şi cu usturoi pisat şi se presară cu ­sare, piper, oregano şi busuioc uscat, ­după gust. Se aşază gogoşarii tăiaţi fâşii şi se rulează felia de carne cu umplutura în interior. Se prinde la capete cu scobitori sau se leagă cu sfoară alimentară şi se aşază ­într-o tavă. Se toarnă supa de carne, se adaugă restul de ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune ­tava la cuptor pentru ­circa 40 de minute. Între timp, se curăţă legumele şi se taie cubuleţe, mai puţin cartofii, care se taie ­felii mai groase.

Se scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu, se adaugă legumele în tavă şi vinul, apoi se pune din nou la cuptor, pentru ­încă 25-30 de minute, ­până când legumele sunt bine pătrunse şi rulada rumenită. Se serveşte caldă, tăiată felii, alături de ­legume.