Rulade cu ciuperci şi brânză

rulade cu branza si ciuperci jpeg

În cazul în care îţi vin prietenii în vizită şi vrei să-i răsfeţi cu un preparat delicios, poţi încerca aceste rulade cu ciuperci şi brânză, pe care le poţi însoţi cu un pahar de vin demisec. Vor fi absolut încântaşi şi-ţi vor lăuda preparatele.

Rulade cu ciuperci şi brânză - Ingrediente (10 porţii)

Pentru aluat œœ200 g făin㠜œ1 linguriţă sare œœ100 g unt rece œœ1 ou mare œœ1 lingură ap㠜œ1 vârf cuţit cu praf de copt

œœ200 g ciuperci

œœ200 g telemea mai nesărată

œœ200 g şuncă

œœ1 căţel usturoi

œœ1 ceapă mare

50 g parmezan (sau caşcaval ras)

œœ2 linguri ulei

œœ1 ou

œœsare

œœpiper

Rulade cu ciuperci şi brânză - Cum se prepară

Se amestecă făina cu sarea şi praful de copt într-un castron. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se amestecă cu degetele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă

oul bătut împreună cu apa şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, elastic şi nu foarte tare. 2 Se rumeneşte usturoiul zdrobit şi ceapa tăiată în ulei bine încins, se adaugă ciupercile tocate mărunt, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la călit până scade bine toată zeama lăsată de ciuperci.

Se adaugă şunca tăiată mărunt, se mai lasă câteva minute, după care se dă la răcit şi se amestecă cu telemeaua sfărâmată sau rasă. 3 Se întinde aluatul în foaie,

se pune umplutura şi se rulează. Se taie felii potrivit de groase şi se aşază „coşuleţele” pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Se coc, la foc potrivit, 25 de minute. Se scot, se ung cu ou bătut, se presară deasupra parmezan sau caşcaval ras şi se pun din nou la cuptor pentru 10 minute. Se servesc calde.

sursa: photoland