Rulou de crap

Când ai poftă de un preparat din peşte, încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Deliciosul rulou de crap nu este greu de făcut, iar legumele îi dau un gust aparte.
Ingrediente
1 fileu de crap 3 felii şuncă presată 1 cabanos 2 ouă fierte 3 castraveciori muraţi
Pentru garnitură
3 cartofi
2 morcovi
sare
piper
ulei
Pentru decor
verdeaţă
cimbru
lămâie
Mod de preparare
Speli legumele şi le fierbi în coajă. Le verifici cu furculiţa şi, când sunt aproape gata, le scoţi, le tai după preferinţă şi le sotezi în puţin ulei câteva minute. Le potriveşti de sare şi piper şi le laşi deoparte. Peştele îl cureţi, îl speli şi îl usuci bine.
Aşezi pe lungimea lui feliile de şuncă, cabanosul, ouăle tăiate jumătăţi şi castraveciorii. Fixezi ruloul cu aţă alimentară. Îl aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi îl dai la cuptorul încins 15-20 de minute. Serveşti cu legume, lămâie, verdeaţă şi cimbru.
Piftie de crap, reţeta tradiţională din Delta Dunării
Piftie de crap, reţeta tradiţională din Delta Dunării
Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti
Crap în sos picant de roşii şi ceapă. Află din secretele unei reţete lipoveneşti