Rulouri cu ciocolată

Cream rolls jpeg

Cremă şi glazură de ciocolată. ce ţi-ai mai dori de la un desert? Iată cum se fac rulourile cu ciocolată.

De ce ai nevoie pentru rulouri 200 g unt 200 g făină 1 praf sare 200 g zahăr 9 albuşuri Pentru cremă 600 g ciocolată neagră 400 ml smântână pentru frişcă

Mixezi untul cu zahărul până obţii o compoziţie pufoasă. Adaugi albuşurile, făina şi sarea şi continui să mixezi până se omogenizează toate ingredientele. Dai aluatul la rece 2 ore.

Separat, pregăteşti crema. Pui smântâna pe foc, iar când începe să fiarbă, o dai deoparte şi adaugi 400 g de ciocolată. Când ciocolata s-a topit, iar compoziţia s-a mai răcorit, o ţii la congelator 40 de minute, până se răceşte bine. Ulterior, o mixezi până obţii o cremă pufoasă.

Din aluatul rece formezi dreptunghiuri cu grosimea de 1 mm pe care le coci pe o tavă cu hârtie de copt, 15 minute, la 180 °C, până devin aurii. Le scoţi din cuptor şi le rulezi imediat.

Topeşti 200 g de ciocolată neagră pe baie de aburi. Treci marginile fiecărui rulou prin ciocolata topită, apoi le umpli cu crema de ciocolată, cu ajutorul unui poş.