Rulouri cu scorţişoară

rulouri jpeg

Rulourile cu scorţişoară sunt dulcele de toamnă-iarnă care rupe barierele dietelor de slăbit şi ignoră, fără niciun „regret”, orice avertisment din partea glicemiei, care joacă feste tot mai multor devoratori de deserturi! Atât de ademenitor şi încântător este pentru papilele tale gustative!

Ingrediente:

Pentru aluat:

625 g făină

75 g zahăr

1 vârf cuţit sare

20 g drojdie uscată

500 g unt

450 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

110 g unt

3/4 cană zahăr

2 linguri scorţişoară

1/2 cană stafide, nuci mărunţite, fulgi de migdale (la alegere)

Mod de preparare:

Primul pas: prepararea aluatului. Amestecă ingredientele uscate într-un bol: făina, zahărul, sarea şi drojdia. Toarnă apa calduţă în timp ce amesteci ingredientele cu mixerul, până se formează un aluat lipicios, care se adună în jurul paletelor. Acoperă aluatul cu un prosop şi lasă-l să dospească într-un loc călduros, timp de 20 de minute sau până îşi dublează volumul.

Întinde aluatul pe un blat de lucru, în formă dreptunghiulară, cu laturile de aproximativ 60 cm X 30 cm.

Topeşte partial untul pentru umplutură şi unge cu el toată suprafata aluatului, apoi presară deasupra lui scorţişoară, zahărul şi, la final, nucile, stafidele sau fulgii de migdale. Rulează uşor aluatul, apoi taie-l felii de 2-3 cm lăţime. Aşază feliile de ruladă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le să mai dospească încă 20 de minute.

Unge-le cu unt şi bagă-le în cuptorul încins la 180 de grade C, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scorţişoara se servesc cu o glazură simplă, preparată din unt amestecat cu zahăr, vanilie şi puţina apă, sau simple.

Poţi folosi pentru prepararea lor unt Koliba.

Sursa foto http://foodnetwork.sndimg.com/content/dam/images/food/fullset/2006/6/29/0/pa0711_cin_rolls1.jpg.rend.sni18col.jpeg

http://foodnetwork.sndimg.com/content/dam/images/food/fullset/2006/6/29/0/pa0711_cin_rolls1.jpg.rend.sni18col.jpeg