Rulouri cu spanac şi ricotta
Un preparat uşor, special şi delicios, perfect pentru prânz.
Ingrediente
8 foi pentru lasagna 450 g brânză mozzarella, răzuită Brânză parmezan, răzuită, pentru servire Pentru umplutură 250 g spanac congelat 500 g brânză ricotta 1 ou 1/3 cană brânză pamezan, răzuită 1 căţel usturoi, mărunţit ¼ linguriţă nucşoară ½ linguriţă sare Piper negru
Sosul de roşii
700 g bulion
1 ceapă tocată
2 căţei de usturoi, mărunţit
O legătură defrunze de busuioc
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă zahăr
½ linguriţă sare
Piper negru
Mod de preparare
Preâncălzeşte cuptorul. Pune ulei de măsline într-o tigaie la foc mare. Adaugă usturoiul şi sotează pentru 10 secunde, după care adaugi ceapa. Sotează şi ceapa până când devine rumenă şi adaugă resul ingredientelor pentru sosul de roşii.
Lasă pe foc încă 2 minute şi amestecă pentru ca armonele să se combine şi ia tigaia de pe foc. Păstrează separat 1 cană din sosul de roşii format.
Dezgheţă spanacul punându-l 2 minute la microunde Înlătură excesul de lichid care s-a format şi pune-l într-un bol.
Adaugă peste spanac resul ingredientelor pentru umplutură şi amestecă pentru combinare. Pune foaia de lasagna cu capătul mai scurt în faţă. Pune 1/3 din compoziţia pentru umplutură pe foaia de lasagna. Începe să rulezi din capătul mai lung. Continuă cu celelalte foi.
Taie fiecare rulou în câte 3 mai mici. Pune rulourile formate în sosul de roşii . Stropeşte cu sosul păstrat anetrior şi pune la cuptor pentru 20 de minute. Scoate din cuptor şi pune brânza mozzarella pe deasupra. Întrodu din nou tava în cuptor pentru 10 minute, sau până când brânza se topeşte. Lasă rulourile la răcit 5 minute înainte de servire.
Sursa: RecipeTin Eats