Rulouri de dovlecel cu brânză

O porţie de rulouri de dovlecel cu brânză reprezintă soluţia perfectă pentru un aperitiv rapid sau pentru o cină uşoară. Nu doar că sunt foarte gustoase, dar sunt şi săţioase şi uşor de realizat.
Ingrediente
6 dovlecei mari
450 g ricotta
120 g parmezan răzuit
1 ou
½ linguriţă de pudră de usturoi
sare
piper proaspăt măcinat
sare
250 g mozzarella răzuită
250 g sos de roşii
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200° C. Tai dovlecelul pe lungime în felii subţiri pe care le aşezi pe şerveţele de hârtie.
Amesteci ricotta cu jumătate din cantitatea de parmezan, ouăle şi pudra de usturoi. Pui sos de roşii într-un vas de copt termorezistent. Pe fiecare felie de dovlecel pui un strat de amestec de ricotta, mozzarella şi sos de roşii. Rulezi şi aşezi în vas cât de înghesuit poţi. La sfârşit presari parmezan. Dai la cuptor 20 de minute, până când brânza se topeşte.