Rulouri de friptură în sos de oţet balsamic

Rulouri de friptura in sos de otet balsamic jpeg

Delicioasele rulouri de friptură în sos de oţet balsamic sunt însoţite de legume tăiate subţire. Sosul este un plus de aromă care face din acest preparat unul special, unul pe care îl poţi găsi în meniurile marilor restaurante din întreaga lume.

Rulouri de friptură în sos de oţet balsamic - Ingrediente

8 felii subţiri de pulpă de porc ulei de măsline sare piper rozmarin, tocat 1 ardei roşu gras, tăiat fâşii 1 ardei verde, tăiat fâşii 1 dovlecel, tăiat felii subţiri 1 ceapă, tăiată pe jumătat şi feliată subţire câteva ciuperci, feliate

pulpă de porc

Pentru sosul de oţet balsamic

1 linguriţă ulei de măsline

1 căţel de usturoi, pisat

1/4 cană oţet balsamic

2 linguri vin roşu sec

2 linguriţe zahăr brun

2 crenguţe rozmarin proaspăt

1/4 cană supă de vită

Rulouri de friptură în sos de oţet balsamic - Mod de preparare

Freci fripturile, pe fiecare parte, cu ulei de măsline. Presari sare, piper şi rozmarin. Încingi o lingură de ulei într-o tigaie la flacără medie şi pregăteşti legumele până devin uşor crocante. Asezonezi cu sare şi piper.

Aşezi fâşii de legume, de-a lungul fiecărei felii de carne, la capătul lor, apoi rulezi şi strângi cu o scobitoare.

Pentru sosul de oţet balasamic, încingi uleiul de măsline într-o cratiţă mică la flacără iute. Adaugi usturoiul şi laşi un minut. Adaugi oţetul balsamic, vinul roşu, zahărul brun şi crenguţele de rozmarin şi dai în clocot. Dai focul mai mic şi laşi să fiarbă acoperite cu un capac, timp de 5 minute. Adaugi supa, laşi să fiarbă, dai focul la minimum şi mai laşi 15 minute. Scoţi crenguţele de rozmarin.

usturoiul

Pregăteşti grătarul şi laşi pe fiecare parte cam 2 minute sau până se face cum vrei tu. Serveşti imediat cu sos de oţet balsamic. Poţi servi cu cartofi copţi.

sursa: http://www.tablespoon.com/

Friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar. Reţeta cea mai simplă

Friptură de vită la grătar cu cartofi în sos de muştar. Reţeta cea mai simplă

Friptură de porc la tavă cu cartofi

Friptură de porc la tavă cu cartofi

Friptura perfectă de vită

Friptura perfectă de vită

Friptură cu lapte bătut, coriandru şi garnitură de salată verde

Friptură cu lapte bătut, coriandru şi garnitură de salată verde