Rulouri de pui cu şuncă

rulouri de pui cu sunca jpeg

Iată un preparat delicios, care combină gustul aromat al ananasului cu şunca presată. Cei dragi nu vor putea rezista în faţa acestei „ispite”.

Ingrediente

1 piept de pui, dezosat şi fără piele 1 conservă ananas 150 g şuncă presată sare piper 1 ou bătut 100 g pesmet 100 g făină ulei, pentru prăjit 4 roşii mici rucola, opţional, pentru decor

Mod de preparare

Laşi ananasul să se scurgă bine într-o sită. Tai fructul în batoane suficient de mici ca să poată fi înfăşurate cu uşurinţă în fileurile de pui. Tai şunca la fel, în batoane lungi.

Baţi fileurile uşor cu un ciocan pentru şniţele. Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi. Aşezi o bucată de ananas şi o bucată de şuncă pe marginea cărnii şi le înveleşti, rulând strâns, ca să nu se desfacă.

Încingi uleiul într-o tigaie. Dai carnea prin oul bătut, o treci prin făină, apoi prin pesmet şi o prăjeşti la foc mediu câteva minute, pe toate părţile. Când s-a format o crustă crocantă şi uniformă, scoţi rulourile pe hârtie absorbantă ca să elimini excesul de ulei.

După ce s-au răcit, le tai felii. Le serveşti calde sau la temperatura camerei, alături de câteva roşii tăiate jumătăţi şi frunze de rucola proaspătă.

Rulouri din piept de pui cu legume

Rulouri din piept de pui cu legume

Rulouri de piept de pui

Rulouri de piept de pui

Rulouri din piept de pui cu cremă de brânză

Rulouri din piept de pui cu cremă de brânză