Rulouri din carne de vită cu sos de mere

1 rulada de vita jpg jpeg

Este una dintre cele mai bune rulade pe care le-ai gusta vreodată, deoarece sosul de mere îi dă un gust special.

De ce ai nevoie pentru rulouri din carne de vită

600 g carne de vită

3 linguriţe boia

1 linguriţă rasă de curry

sare

piper

100 g şuncă

2 linguri ulei

1 ou

250 ml supă de pui

Pentru sos

4 mere

180 ml supă de pui

50 g unt

50 g zahăr

1/2 linguriţă scorţişoară

pătrunjel verde pentru décor

Cum se prepară rulouri din carne de vită

Pentru rulouri, cureţi carnea de pieliţe şi o speli. O tai în două jumătaţi egale. O bucată o tai fâşii şi le baţi cu ciocanul de şniţele. Pentru umplutură, tai cealaltă jumătate de carne cubuleţe şi le pui într-un bol. Presari boia, curry, sare şi piper, după gust. Tai şunca fin şi o prăjeşti în ulei. O adaugi în bolul cu carne şi amesteci bine totul. Laşi puţin să se răcească, apoi adaugi oul bătut spumă. Întinzi câte puţin amestec pe fiecare fâşie de carne, rulezi strâns cu umplutura în interior şi legi, pe rând, cu aţă alimentară.

Aşezi rulourile într-un vas termorezistent, torni supa, acoperi cu folie de aluminiu şi introduci în cuptorul încins pentru o oră. După o jumătate de oră scoţi folia şi laşi să se rumenească. Pentru sos, cureţi merele de coajă, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Le pui într-o cratiţă, cu supa, untul, zahărul şi cu scorţişoara. Acoperi cu un capac şi le laşi la foc mediu-mare 10-15 minute, până se înmoaie merele. Serveşti rulourile calde cu sos de mere şi pătrunjel verde.