Rulouri din piept de pui cu cremă de brânză

În limba latină, numele ei, „Salvia officinalis“, înseamnă „salvez“, iar o vorbă populară spune că „salvia la tine-n curte, ţine doctorul departe“. Mai este numită şi „planta centenarilor“ datorită propeităţilor sale curative. Nu v-am oferit destule motive pentru a introduce salvia în alimentţie? Măcar, încercaţi cu aceste rulouri din piept de pui cu cremă de brânză.
Rulouri din piept de pui cu cremă de brânză - Ingrediente (4 porţii)
160 g cremă de brânză 4 piepţi de pui dezosaţi 100 g bacon 100 g şuncă Praga 1 dovlecel 30 g unt 1 pahar vin alb salvie sare piper
Rulouri din piept de pui cu cremă de brânză - Mod de preparare
Speli carnea. Aşezi peste ea o folie alimentară de plastic şi baţi cu ciocănelul de bucătărie. Speli dovlecelul şi îl dai prin răzătoarea mare. Storci bine şi-l amesteci cu crema de brânză, sare şi piper după gust. Întinzi pasta obţinută peste piepţii de pui şi aşezi deasupra o felie de şuncă.
Rulezi carnea şi înveleşti în bacon tăiat subţire, apoi legi cu sfoară. Încingi o tigaie cu unt, în care adaugi şi frunzele de salvie. Pui rulourile la rumenit. Umezeşti cu vin până se evaporă. Când s-au rumenit, laşi flacăra mică şi mai ţii 35 de minute. Le serveşti calde, după ce ai eliminat sforile.