Rulouri din piept de pui cu legume
În amestec cu legume călite, deliciosul pui se transform într-un regal culinar.
Ingrediente:
Pentru rulouri: 1 piept mare de pui dezosat 1 ceapă mare 2 roşii potrivite 2 ardei graşi roşii potriviţi 1 legătură de pătrunjel ulei, sare, piper
2 legături ceapă verde
3-4 linguri sos de soia
300 ml supă de legume strecurată
100 g caşcaval ras
½ linguriţă curry
Ulei
Verdeaţă
Pentru
, speli pieptul de pui şi-l usuci pe şerveţele de bucătărie. Îl tai, îl acoperi cu folie şi-l netezeşti de câteva ori cu ciocanul de şniţele. Condimentezi cu sare şi piper şi laşi carnea pe o farfurie.
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa rondele, iar roşiile şi ardeii cubuleţe. Încingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti legumele. La final, adaugi pătrunjelul tocat mărunt. Amesteci de câteva ori, apoi dai deoparte. Pui combinaţia într-un bol şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Ţine cont că sosul de soia pe care-l foloseşti este sărat!
Aşezi bucăţile de carne pe o suprafaţă plană şi pui două-trei linguri cu umplutură. Îndoi carnea puţin pe laterale şi rulezi pe lăţime. Repeţi operaţiunea până la epuizarea ingredientelor. Aşezi rulourile la loc pe platou.
Pentru sos, cureţi ceapa verde şi o speli. O scurgi bine şi apoi o toci. Încingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa. După ce se înmoaie, adaugi sos de soia şi supă de legume. Laşi sosul pe foc până se îngroaşă puţin, adaugi caşcavalul şi curry, amesteci şi apoi dai deoparte. Torni sos într-un vas termorezistent, apoi aşezi ruloruile din pui cu legume şi torni deasupra restul de sos. Introduci tava la cuptor 40 de minute.
Serveşti rulourile calde presărate cu verdeaţă!