Salam de biscuiţi cu banane

Nu e o reţetă prea des folosită, dar clasicul salam de biscuiţi se poate face şi cu fructe. Pentru ca sunt de sezon, de data aceasta propunem banane.
Ingrediente (2 bucăţi)
520 g biscuiţi 2 fiole esenţă de rom 50 g ciocolată 40 g cacao 450 ml lapte 150 g margarină 100 g miez de nuci 300 g rahat 1 plic zahăr vanilat 2 banane
Mod de preparare
Sfărâmi biscuiţii în bucăţi potrivit de mari şi-i aşezi într-un bol încăpător. Pui la fiert laptele împreună cu margarina, iar când aceasta s-a topit, adaugi rahatul tăiat mărunt, ciocolata ruptă bucăţele, zahărul vanilat şi cacaua cernută. Omogenizezi bine şi laşi să se răcorească.
Adaugi esenţa de rom, nucile tăiate bucăţi potrivite, torni sosul călduţ peste biscuiţi şi amesteci până când acesta este absorbit. Aşezi pe o folie alimentară compoziţia în formă de dreptunghi, întinzi cu un cuţit şi pui pe mijloc o banană sau o jumătate de banană, în funcţie de cât de mare doreşti să fie salamul. Rulezi strâns, ajutându-te de folie, şi strângi bine la capete. Îl dai la rece peste noapte şi-l tai a doua zi.