Salată cu carne, fasole şi legume
Ai gătit zi de zi şi nu mai ai inspiraţie? Poate ideea salvatoare ţi-o oferim noi chiar acum.
Dificultate mică Preparare 90' 4 porţii
Ingrediente
350 g friptură rece de porc
150 g pastramă afumată de porc
1 ceaşcă de fasole boabe fiartă
1 ardei gras
2-3 tije de ţelină
1 ceapă potrivită
4 linguri arpacaş (sau orez) fiert
oregano uscat
busuioc uscat
Pentru sos vinegretă
2 linguri ulei
2 linguri oţet
sare
piper
Mod de preparare
Tai friptura şi pastrama cubuleţe şi le pui într-o salatieră. Adaugi fasolea scursă, ardeiul tăiat cubuleţe, ceapa tăiată felii subţiri, ţelina tăiată rondele, arpacaşul (sau orezul) fiert.
Pui oregano, busuioc, după gust, şi amesteci uşor. Amesteci uleiul cu oţetul, sare şi piper, după gust, şi torni sosul obţinut peste ingredientele din salatieră pentru asezonare. Amesteci uşor şi o serveşti.
sursa foto: Image Food