Salată cu ouă pane
Ai făcut vreodată ouă pane? Dacă nu, acum e momentul să încerci. Mai mult decât atât, amestecă ouăle cu salata şi altele legume şi vei descoperi reţeta perfectă.
Ingrediente:
Pentru ouă pane: 4 ouă fierte tari 3 linguri pesmet 2 ouă crude ulei sare
2 salate verzi
7-8 ridichi
3 castraveţi
100 g rucola
sare
piper
1-2 linguri ulei floarea-soarelui
Mod de preparare:
Pentru ouăle pane, încingi uleiul într-un ceaun. Baţi ouăle crude spumă cu sare, după care iei fiecare ou fiert descojit, îl treci prin pesmet, ou, şi din nou prin pesmet. Le pui în ceaun la prăjit până se rumeneşte frumos. Le scoţi pe un şervet din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Pentru salată speli bine frunzele de rucola şi de salată, le laşi la scurs, după care rupi frunzele de salată. Speli ridichile, le tai capetele şi le tai felii subţiri. La fel procedezi şi cu castraveţii. Amesteci bine toate ingredientele, adaugi ulei şi sare şi piper după gust. Serveşti alături de ouăle pane tăiate în jumătate.
FOTO Profimedia