Salată cu peşte

1365006974 8947ou jpeg

Ingrediente: 200 g peşte din conservă (şprot), 300 g cartofi fierţi, 200 g morcovi, 4 ouă + 3 ouă pentru decor, sare, piper, maioneză

Mod de preparare:Scurgi peştele de ulei şi-l mărunţeşti sau îl pasezi cu furculiţa şi-l aşezi pe o farfurie, apoi pui peste peşte un strat subţire de maioneză. Razi deasupra un strat subţire de albuşuri. Peste albuşuri, dai morcovii prin răzătoare şi dea supra lor pui un strat subţire de maioneză. Peste morcov dai prin răzătoare un strat de cartofi şi pui iar maioneză, dar mai multă.

Decorezi cu gălbenuşurile date prin răzătoarea mică, iar din albuşuri faci şoricei, cărora le pui urechi din bucăţele de caşcaval şi ochişori din boabe de piper negru.

Toate straturile le condimentezi cu sare şi piper, după gust.

De la Lia Cazacu din Suceava