Salată cu piept de curcan şi porumb

salata piept de curcan si porumb jpeg

Se zice că decât să mănânci carne de pui, mai bine o încerci pe cea de curcan pentru că este mai sănătoasă. Aşa că ne conformăm şi noi şi tocmai pregătim o salată cu piept de curcan şi porumb. Tu ce mai aştepţi?

Salată cu piept de curcan şi porumb - Ingrediente

300 g piept de curcan fiert 4-5 frunze de salată verde 1 ardei gras roşu 1 ceapă mică 5-6 ştiuleţi (baby) de porumb muraţi (din conservă) 2 linguri boabe de porumb ­dulce(conservă) 1 lingură stafide hidratate (opţional)

2 linguri muştar dulce

1 linguriţă oţet de mere

3 linguri ulei de măsline

4 linguri supă de pasăre strecurată

sare

piper

Salată cu piept de curcan şi porumb - Cum se prepară

Se taie şuviţe pieptul de curcan fiert şi se aşază într-o salatieră. Se adaugă frunzele de salată verde, rupte cu mâna, ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe, ceapa tăiată peştişori (sau rondele), ştiuleţii şi boabele de porumb scurse de zeama în care au fost conservate şi stafidele hidratate. Separat, se bat cu telul (sau se mixează) muştarul, uleiul, oţetul, supa de pasăre, sare şi piper, după gust. Soluţia obţinută se toarnă în salatieră, se amestecă cu grijă să nu se zdrobească ingredientele şi se serveşte imediat salata cu piept de curcan şi porumb.