Salată cu somon la grătar

salata cu somon la gratar jpeg

Somonul este un peşte aflat frecvent pe mesele francezilor. Provine de cele mai multe ori de la crescătoriile din Atlantic sau din pescuitul în Pacific (cel roşu şi cel roz). Poate fi consumat crud, afumat sau gătit: la cuptor, pe grătar, în papiot, la abur, sotat pe un pat de salată. Sau poţi face o salată cu somon la grătar aşa cum îţi recomandăm noi.

Salată cu somon la grătar - Ingrediente

200 g somon 8-10 păstăi de fasole verde 1 pumn de salată rucola 2 ouă fierte tari 5-6 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie oregano busuioc verde pătrunjel verde sare piper

Salată cu somon la grătar - Mod de preparare

Somonul se presară cu sare şi se frige într-o tigaie antiaderentă. Se lasă să se răcească şi se taie bucăţi. Se fierb în apă cu sare păstăile de fasole verde, se scurg şi se lasă la răcit. Ouăle se fierb tari, se spală salata şi se usucă pe prosoape absorbante. Se aşază rucola într-o salatieră mare, se adaugă păstăile de fasole verde, ouăle curăţate de coajă şi tăiate felii groase, somonul, roşiile tăiate în două, se presară cu ierburi aromate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se asezonează cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie, apoi se serveşte salata cu somon la grătar..