Salată cu şuncă şi ciuperci

1 salata cu sunca si ciuperci jpg jpeg

Maioneză dă un plus de gust fiecărui preparat, mai ales dacă este vorba de această salată de şuncă şi ciuperci.

De ce ai nevoie pentru salată de şuncă cu ciuperci

200 g mazăre congelată

2-3 cartofi

350 g ciuperci champignon

2 ardei graşi roşii

200 g şuncă de Praga

100 ml smântână pentru gătit

1-2 linguri muştar

1 lingură hrean ras

300 g maioneză light

sare

piper

zeama de la 1 lămâie

Pentru decor

2 ouă fierte

frunze de ţelină

şuncă tăiată fâşii

Cum se prepară salată de şuncă cu ciuperci

Amesteci smântâna, muştarul, hreanul dat prin răzătoare şi maioneza, adaugi sare şi piper, după gust, şi omogenizezi. Păstrezi compoziţia la frigider.

Opăreşti mazărea în apă fierbinte cu sare câteva minute, apoi o scurgi şi o dai deoparte să se răcească. Fierbi cartofii în coajă şi când s-au răcit complet, îi cureţi şi îi tai cubuleţe. Între timp, speli ciupercile, le feliezi şi le sotezi în ulei cu sare, ca să se înmoaie. Le scurgi şi le laşi să se răcească. Toci ardeii graşi cubuleţe. Tai şunca fâşii subţiri şi o pui într-un bol adânc de salată.

Adaugi mazărea fiartă, ciupercile şi cartofii, torni zeama de lămâie şi încorporezi amestecul de smântână şi maioneză. Potriveşti gustul de sare şi piper şi, dacă vrei, mai razi puţin hrean, după gust. Dai salata la frigider dacă nu o serveşti imediat. O decorezi cu ouă fierte tari, tăiate sferturi, frunze de ţelină şi fâşii de şuncă.