Salată cu tofu prăjit

În zilele de post, tofu este o alternativă perfectă pentru proteinele de origine animală. În combinaţie cu legume, îţi asigură doza de proteine şi vitamine.
Dificultate medie / Preparare: 40' / 2 porţii
Ingrediente
200 g tofu
200 g broccoli
4 morcovi
200 g mazăre păstăi
5 roşii feliat
1 ardei gras roşu
½ lămâie
sare, după gust
piper, după gust
ulei
Mod de preparare:
Pui la fiert o oală cu apă şi sare. Speli broccoli şi-l rupi bucheţele. Cureţi morcovii de coajă şi-i tai pai. Speli păstăile de mazăre. Când apa începe să fiarbă, pui legumele pregătite. Le laşi pe foc 7 minute.
Între timp, încingi o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Pui legumele opărite în tigaie şi le sotezi
la foc iute 2-3 minute, amestecând continuu. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
În aceeaşi tigaie, după ce ai transferat legumele într-un bol, adaugi tofu tăiat cubuleţe. Îl prăjeşti uniform şi-l răstorni peste legume. În bol adaugi roşiile şi ardeiul felii. Stropeşti salata cu zeamă de lămâie. Dacă mai e nevoie, adaugi sare
FOTO: Profimedia