Salată de cartofi

În zilele în care ţii post poţi înlocui untul din această salată de cartofi cu margarina şi vei obţine o cină uşoară.
De ce ai nevoie pentru salată de cartofi
1 kg cartofi
1 ceapă albă
2 linguri unt
80 ml oţet din vin alb sau din mere
200 ml supă de legume
1 lingură muştar
5 linguri ulei
1 praf de sare
pătrunjel verde
Cum se prepară salată de cartofi
Fierbi cartofii în coajă în apă cu sare. Îi scurgi, îi descojeşti şi-i tai felii. Încingi untul în tigaie şi sotezi 3-4 minute ceapa tăiată fideluţă. Adaugi oţetul, supa de legume şi un praf de sare şi mai laşi să fiarbă 2-3 minute. Adaugi în tigaie cartofii, muştarul, amesteci şi torni uleiul. Acoperi cu un capac, stingi focul şi aştepti 30 de minute. Serveşti salata rece sau caldă, cu pătrunjel tocat pe deasupra.