Salată de cartofi, conopidă şi năut, reţetă de post

Dacă tot suntem în perioada postului, îţi recomandăm această salată de cartofi, conopidă şi năut.
De ce ai nevoie pentru salată de conopidă, cartofi şi năut
Pentru salată
1 conopidă mică, ruptă bucăţi
1 kg cartofi galbeni
200 g năut din conservă
4 linguri ulei
1 praf de sare
piper
1 linguriţă seminţe chimen
Pentru sos
70 g măsline kalamata, feliate
3 linguri ulei de măsline
2 linguri suc proaspăt de lămâie
1 căţel de usturoi zdrobit
piper
pătrunjel tocat
Cum se prepară salata de cartofi, conopidă şi năut
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Speli conopida şi o rupi bucheţele. O amesteci cu cartofii curăţaţi, tăiaţi cubuleţe, năutul scurs, uleiul, seminţele de chimen, sarea şi piper, după gust. Le pui în tavă, într-un singur strat şi le ţii la cuptor 25-30 de minute, până când conopida şi cartofii se înmoaie şi se rumenesc.
Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Pui legumele într-un vas, torni sosul şi amesteci. Presari pătrunjel tocat.