Salată de cartofi cu ardei

O idee foarte bună de aperitiv pentru azi la prânz sau oricând poate fi această salată de cartofi cu ardei.
4 porţii
Ingrediente pentru salată de cartofi cu ardei
5 cartofi 1 ceapă roşie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 andivă roşie 3 linguri maioneză 2 linguri smântână 1 lingură zeamă de lămâie (opţional) frunze de mentă proaspătă mărar verde sare piper
Mode de preparare pentru salată de cartofi cu ardei
Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă, se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun într-o salatieră mare. Se scot frunzele exterioare ale andivei şi se aştern pe fundul unui platou pentru servit. Deasupra se aşază un strat cu rondele de ardei. Restul andivei se taie felii şi se amestecă cu cartofii. Se mai adaugă ceapa tăiată rondele subţiri, restul de ardei
tăiaţi cubuleţe şi câteva frunze de mentă tăiate mărunt. Se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămâie (opţional), se adaugă maioneza, smântâna şi se amestecă uşor cu ardeii să nu se strivească ingredientele. Salata de cartofi cu ardei şi se serveşte decorată cu frunze de mentă şi crenguţe de mărar.