Salată de cartofi cu bacon
Un aperitiv gustos, salata de cartofi cu bacon nu trebuie să lipseasă de la masa ta de Sărbători.
Ingrediente
6 cartofi 3 linguri ulei 1 lingură capere scurse sare piper 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 150 g bacon 50 g seminţe de dovleac prăjite 100 g ciuperci 4 roşii feliate uscate salată ruccola, după gust
Mod de preparare - Salata de cartofi cu bacon
Speli cartofii, îi cureţi şi îi tai pe lung. Îi pui într-o tavă, îi stropeşti cu 2 linguri de ulei şi îi presari cu sare şi piper, după gust, adaugi usturoiul mărunţit şi îi dai la cuptorul încins 30 de minute. Feliezi baconul şi îl frigi pe grătarul încins, apoi îl dai deoparte.
Încingi restul de ulei, adaugi ciupercile, le ţii până când scade zeama şi le laşi la răcorit. Tai ceapa julien şi o pui într-un bol, adaugi restul ingredientelor, amesteci uşor, guşti şi, dacă e cazul, mai torni puţină zeamă de lămâie. Serveşti salata presărată cu ruccola.