Salată de cartofi cu maioneză

salata de cartofi cu maioneza jpeg

Pentru această reţetă de cartofi cu maioneză, un ingredient esenţial este menta, care în multe colţuri ale lumii este folosită atât la deserturi cât şi la mâncăruri de bază. De exemplu, în Asia de vest, friptura de miel este aromată cu mentă, iar cea uscată intră în componenţa unui amestec de condimente georgian - khmeil-suneli. În Thailanda, alături de busuioc şi frunze de coriandru, menta este folosită la prepararea salatei tradiţionale cu carne de pui.

Salată de cartofi cu maioneză - Ingrediente (4 porţii)

5 cartofi 1 ceapă roşie 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 andivă roşie 3 linguri maioneză 2 linguri smântână 1 lingură zeamă de lămâie (opţional) frunze de mentă proaspătă mărar verde sare piper

Salată de cartofi cu maioneză - Mod de preparare

Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă, se curăţă, se taie cubuleţe şi se pun într-o salatieră mare. Se scot frunzele exterioare ale andivei şi se aştern pe fundul unui platou pentru servit. Deasupra se aşază un strat cu rondele de ardei.

Restul andivei se taie felii şi se amestecă cu cartofii. Se mai adaugă ceapa tăiată rondele subţiri, restul de ardei tăiaţi cubuleţe şi câteva frunze de mentă tăiate mărunt. Se condimentează, după gust, cu sare, piper şi zeamă de lămâie (opţional), se adaugă maioneza, smântâna şi se amestecă uşor să nu se strivească ingredientele. Salata se toarnă peste patul de ardei şi se serveşte decorată cu frunze de mentă şi crenguţe de mărar.