Salată de cartofi cu şuncă

Adepţii medicinei naturiste consideră că sucul de cartofi cruzi este cicatrizant, atenuează durerile, inflamaţiile, ulcerele stomacale şi duodenale, combate constipaţi şi ajută şi ajută la funcţionarea corectă a ficatului.Alege varianta cartofilor fierţi, în loc de cei prăjiţi. În sala de cartofi cu şuncă poţi pune ce verdeţuri vrei.
Salată de cartofi cu şuncă - Ingrediente
1 kg cartofi 200 g kaizer 1 legătură ceapă verde
1 legătură de plante aromate formată din pătrunjel, mărar, tarhon
1 lingură ulei
zeama de la ½ de lămâie
sare
Salată de cartofi cu şuncă - Cum se prepară
Se fierb cartofii bine spălaţi în apă rece cu sare, se curăţă de coajă şi se taie rondele. Se prepară sosul prin tocarea măruntă a plantelor aromatice sau prin mixarea lor şi amestecerea ulterioară cu ulei şi zeamă de lămâie. Se pune sare după gust. Se taie kaizerul şi se amestecă cu cartofii şi ceapa verde. Sosul se serveşte separat, alături de salata de cartofi cu şuncă.