Salată de cartofi în stil grecesc, cu măsline şi capere

Salata de cartofi in stil grecesc jpeg

Nu ai cum să nu cedezi în faţa unei salate bune de cartofi. Încearcă reţeta aceasta şi serveşte salata alături de peşte la grătar, carne sau ca atare. Vei vedea cât este de delicioasă!

Salată de cartofi în stil grecesc, cu măsline şi capere - Ingrediente (6 porţii)

1,2 kg cartofi noi sau vechi sare de mare piper negru proaspăt măcinat zeama de la 1 lămâie ulei de măsline extravirgin ulei de măsline 50 g măsline greceşti, cu sâmburi 2 linguri capere 1 legătură de coriandru, proaspăt 6 fire de ceapă verde

Salată de cartofi în stil grecesc, cu măsline şi capere - Mod de preparare

Speli cartofii, îi fierbi în coajă într-un vas mare cu apă sărată, între 20 şi 25 de minute, până când sunt suficient de moi, dar îşi păstrează totuşi forma. Scurgi apa şi îi laşi deoaparte să se răcească dacă vrei să îi manevrezi cu uşurinţă, îi cureţi, apoi îi tai sau îi feliezi în bucăţi mari.

Pui cartofii într-un bol mare, cu zeama de la o lămâie şi o cantitate generoasă de ulei de măsline extravirgin. Condimentezi, apoi amesteci bine, astfel încât cartofii să absoarbă toate aromele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, apoi laşi cartofii să se răcească complet.

Încingi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Zdrobeşti măslinele cu lama unui cuţit, pe orizontală, le desfaci şi le scoţi sâmburii, apoi toci pulpa. Adaugi măslinele şi caperele (scurse de lichid) în tigaie şi le căleşti 2-3 minute, până devin crocante. Între timp, alegi şi toci frunzele de coriandru, apoi smulgi şi tai fin frunzele de ceapă verde. Le adaugi în salată, le presari peste măsline şi capere, apoi serveşti salata.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com