Salată de cartofi noi

salata de cartofi noi jpeg

Ne plac cartofii în fel şi chip. Fierţi, prăjiţi ori la cuptor, tot timpul sunt un deliciu pe gustul nostru. Am încercat de data aceasta o salată de cartofi noi, o salată cu diverse arome şi gusturi, în care am adăugat şuncă, muştar, mărar, leurdă şi pătrunjel.

Salată de cartofi noi - Ingrediente (4 porţii)

500 g cartofi noi potriviţi 150 g şuncă afumată 3 linguri smântână 1 linguriţă muştar 1 lingură mărar tocat fin 3-4 codiţe de ceapă verde 1 lingură pătrunjel verde tocat 1 căţel de usturoi 4-5 frunze de leurdă 2 roşii mici sare piper

Salată de cartofi noi - Mod de preparare

Cureţi cu grijă cartofii de coajă, îi speli sub jet de apă rece şi îi fierbi circa 15 minute în apă cu sare. Îi scurgi, îi tai felii şi îi aşezi într-o salatieră.

Separat, rumeneşti uşor şunca tăiată cubuleţe, o scurgi de grăsime şi o adaugi peste cartofi. Adaugi codiţele de ceapă tăiate rondele fine şi amesteci uşor.

Separat, amesteci smân­tâna cu o linguriţă de muştar, mărarul şi pătrunjelul verde, usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust. Cu dressingul obţinut asezonezi salata. O laşi să stea la rece circa 30 de minute, înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde aromele. Serveşti salata decorată cu roşii curăţate de seminţe şi tăiate cubuleţe şi cu leurdă tăiată şuviţe.

Friptură de porc la tavă cu cartofi noi

Friptură de porc la tavă cu cartofi noi

Cartofi noi la cuptor cu cimbru

Cartofi noi la cuptor cu cimbru

Cartofi noi cu cimbru şi măsline

Cartofi noi cu cimbru şi măsline