Salată de ciuperci cu usturoi

1365168094 6853salata jpeg

Ingrediente:

1 kg ciuperci de specii diferite 100 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 2 linguri oţet de mere 1 lingură piper boabe 2 foi dafin 1 legătură pătrunjel verde sare

4

30 min

mică

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli în multe ape reci şi le fierbi 15 minute în apă cu sare, cu foile de dafin, oţetul şi piperul boabe. Le strecori şi le aşezi într-o salatieră mare, întregi sau tăiate felii, în funcţie de mărimea lor.

Separat, cureţi şi zdrobeşti usturoiul, îl amesteci cu câteva linguri din zeama în care au fiert ciupercile, ulei, după dorinţă, şi torni apoi soluţia obţinută peste ciupercile din salatieră.

Amesteci uşor ca să se asezoneze şi le serveşti garnisite cu pătrunjel verde.