Salată de fasole cu sos vinegretă

Ingrediente: 2 cepe mari, roşii, 1 salată verde, 3 castraveţi muraţi, 1 ardei roşu, fasole roşie, fiartă cu o zi înainte, 6 linguri ulei, 2 linguri oţet, 1 vârf de cuţit de zahăr, 1 linguriţă de muştar, 1 căţel de usturoi, sare, piper
Mod de preparare
Speli salata şi ardeiul, le tai mărunt şi le pui într-un bol. Adaugi fasolea, castraveţii muraţi tăiaţi rondele şi bine scurşi de zeama pe care şi-o lasă. Pui şi ceapa roşie tăiată solzişori.
Prepari sosul vinegretă pentru care amesteci uleiul cu zahărul dizolvat în oţet. Pui şi muştarul, amestecând continuu. Potriveşti gustul de sare şi piper şi adaugi şi usturoiul tocat. Amesteci foarte bine ingredientele şi torni sosul peste salată.