Salată de fasole cu şuncă

salata de fasole cu sunca jpeg

Salata de fasole cu şuncă este o reţetă pe care o pregătim des, mai ales pe timp de iarnă. Este uşor de preparat şi foarte gustoasă. Ai nevoie de câteva ingrediente proaspete, de puţin ulei şi oţet şi gata salata.

Salată de fasole cu şuncă - Ingrediente (2 porţii)

300 g fasole cu bob mare 100 g şuncă 1 sfeclă roşie 1 gogoşar 1 fir de praz pătrunjel sare piper 2 linguriţe ulei 3 linguriţe oţet 3 fire ceapă verde

Salată de fasole cu şuncă - Mod de preparare

Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. A doua zi, schimbi apa şi pui la fiert. Procedezi astfel de 2-3 ori, dar ai grijă să nu „înflorească“ boabele. Separat, fierbi sfecla în coajă.

Strecori zeama de la fasole după ce a fiert, apoi dai deoparte. Îndepărtezi primele două foi ale prazului, speli şi tai rondele doar partea albă. Speli ceapa şi o tai mărunt. Gogoşarul, şunca şi sfecla le tai fâşii subţiri. Prepari o vinegretă din ulei, oţet, piper şi sare. Amesteci fasolea cu legumele, şunca şi vinegreta. Serveşti când fasolea s-a răcit şi ornezi cu pătrunjel proaspăt.