Salată de fasole cu ton
Dacă şi-a mai rămas ceva fasole după ce ai preparat iahnie sau ciorbă de fasole, nu ezita şi găteşte această salată.
Ingrediente
200 g fasole boabe 1 conservă de ton în suc propriu 1 morcov ½ ardei gras roşu 1 ceapă roşie 2 ouă fierte tari 2 căţei de usturoi 1 lingură de capere murate 1 ardei iute (opţional) 1 tijă verde de ţelină mărar verde pătrunjel verde
Pentru asezonare
3 linguri ulei de măsline
zeamă de lămâie
sare
piper
1 lămâie pentru decor
Cum se prepară
Se lasă fasolea la înmuiat cu o seară înainte de a fi gătită. Se strecoară, se clăteşte cu apă rece şi se fierbe în două ape care se aruncă. În cea de-a treia apă, se fierbe cu un morcov întreg şi puţină sare până este bine pătrunsă.
Se scurge zeama şi se aşază boabele într-o salatieră să se răcească. Peste boabele de fasole se adaugă morcovul fiert şi ardeiul curăţat de seminţe, tăiaţi cubuleţe, ceapa tăiată felii subţiri, usturoiul pisat, ardeiul iute tocat mărunt (opţional), ouăle feliate, verdeaţă tocată mărunt, după gust, caperele murate şi tonul scurs de zeamă.
Se amestecă cu grijă să nu se zdrobească ingredientele şi se asezonează cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Se serveşte decorată cu felii de lămâie
şi crenguţe de mărar verde.
sursa foto: Shutterstock