Salată de iarnă

Nu trebuie să ai multa experienţă în bucătărie pentru a prepara această salată de iarnă.
De ce ai nevoie pentru salata de iarnă
3 cartofi › 1 sfeclă mică › 150 g boabe de mazăre (congelată) › 2 morcovi › codiţe de ceapă verde › muguri de soia (conservă) Pentru asezonare › 2 linguri ulei de măsline › 1 lingură zeamă de lămâie › sare › piper
Cum se prepară salata de iarnă
Se fierb în apă cu sare cartofii şi sfecla (în coajă), morcovii şi mazărea decongelată. Se scurge apa, se curăţă cartofii de
coajă, se taie apoi cubuleţe. Se procedează la fel cu sfecla şi cu morcovii.
Se aşază toate ingredientele într-o salatieră mare, se adaugă codiţele de ceapă verde tăiate mărunt, mugurii de soia scurşi de zeama în care au fost conservaţi şi se amestecă uşor pentru a nu se zdrobi ingredientele.
Separat, se amestecă uleiul, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, iar sosul obţinut se toarnă peste ingrediente pentru a le asezona. Se serveşte imediat cu felii de pâine prăjită.