Salată de icre

icre de pastrav jpeg

Este nelipsită de la aperitiv, dar este o idee bună şi pentru mic dejun. Iată doar câteva moduri în care poate fi preparată salata de icre.

Salată de icre fără griş

De ce ai nevoie pentru salată de icre

100 g icre

350 ml ulei

50 ml apă minerală

2 linguri zeamă de lămâie

1 praf de sare

1 ceapă

Cum se prepară salată de icre

Mixezi icrele 2-3 minute, după care începi să torni uleiul în fir subţire. Sensul de mixare trebuie să fie constant şi în acelaşi sens, ca să nu se taie salata. Adaugi din când în când puţină apă minerală, sucul de lămâie şi sare după gust. Mixezi până icrele se albesc, îşi măresc volumul şi se îngroaşă. La final adaugi ceapa rasă.

Salată de icre cu griş

De ce ai nevoie pentru salata de icre cu griş

50 g icre

200 ml apă plată

griş

1 lingură zeamă de lămâie

150 ml ulei de măsline

100 ml apă minerală

sare

piper

1 praf de sare

Cum se prepară salată de icre cu griş

Pui apa plată la fiert şi când începe să clocotească adaugi griş în ploaie, până obţii o budincă pe care o laşi la răcorit.

Pui grişul într-un vas, adaugi icrele şi începi să mixezi. Adaugi treptat uleiul, în fir subţire, alternativ cu zeamă de lămâie şi apă minerală. Adaugi sare după gust şi mixezi până obţii o consistenţă spumoasă, iar icrele s-au albit.

Salată de icre cu pâine

De ce ai nevoie pentru salată de icre cu pâine

100 g icre de crap

2 felii pâine mai veche

350 ml ulei de măsline

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguriţe muştar

sare

1 ceapă

Cum se prepară salată de icre cu pâine

Tai coaja la pâine, înmoi miezul şi-l storci. Adaugi icrele, muştarul şi începi să mixezi. Adaugi uleiul în fir subţire, zeama de lămâie şi sare după gust. După ce au devenit ca o cremă pui ceapa tocată mărunt.