Salată de ouă cu şuncă
![1 captura de ecran din 2019 07 12 la 18 57 42 png png](https://cdn.adh.reperio.news/image-5/5d5a985f-506b-42eb-9186-fab01f920d9f/index.png?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D568%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
O salată aperitiv pe care o poţi prepara cu succes ori de câte ai câteva ouă în plus şi încă nu au expirat, ori pur şi simplu ai chef de o salată ceva mai săţioasă.
Ingrediente: Salată de ouă cu şuncă
300 g şuncă sau muşchi filé 5 ouă fierte tare maioneză dintr-un ou 3 linguri smântână pătrunjel frunze de salată verde sare piper
Mod de preparare:
Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici, după preferinţă. Ouăle fierte tare se taie odată de-a lungul, apoi de-a latul, astfel încât, la sfârşit, să se obţină cubuleţe mici. Se potriveşte gustul de sare şi piper.
În maioneză se toarnă cele 3 linguri de smântână şi se amestecă bine pătrunjelul tăiat mărunt. Apoi, tot sosul obţinut se toarnă peste cubuleţele de ouă şi şuncă. Salata se serveşte după ce a fost aranjată pe o frunză de salată verde.