Salată de paste cu ton şi sos pesto

O cină perfectă este una uşoară! Iar această salată este exact ce ai nevoie la cină într-o seară relaxantă!
Ingrediente (2 porţii)
250 g roşii 2 căţei usturoi 1-2 legături ceapă verde 1 ardei iute 1 conservă ton 350-400 g paste spirale sare piper
1 pachet salată rucola
3 căţei usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
100 g parmezan ras
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi ceapa şi usturoiul. Speli roşiile şi le tai în bucăţi mici. Cureţi de seminţe ardeiul iute şi-l mărunţeşti. Scurgi tonul şi fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi de apă şi le pui într-un bol, apoi adaugi ceapa şi ardeiul iute, tăiate rondele, roşiile, bucăţile de ton. Potriveşti gustul de sare şi piper şi amesteci bine.
Pentru sosul pesto, speli salata, o usuci, apoi o mărunţeşti. Într-un mojar, zdrobeşti căţeii de usturoi, adaugi salata puţin câte puţin şi amesteci bine, cu mişcări circulare, până când obţii o pastă verde. Încorporezi şi parmezanul, iar la final, uleiul în fir subţire. Potriveşti gustul de sare şi piper, apoi amesteci în salată.