Salată de piept de pui cu legume

salata cu piept de pui si legume jpeg

Pentru această reţetă de salată de piept de pui cu legume ai nevoie şi de o lingură de muştar. Bobiţele de muştar care asezonează atât de gustos cam orice tip de carne, dar mai ales cea de vită, şi care dau gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani. Acum 3 milenii, muştarul era cultivat, cu sârg, în China. Graţie împăratului Carol cel Mare al Franţei, boabele au ajuns şi în grădinile mănăstirilor din jurul Parisului. De aici până la muştarul de Dijon, nu mai era decât un pas...Savoarea lor e nepreţuită în bucătăria internaţională.

Salată de piept de pui cu legume - Ingrediente (2 porţii)

1 salată verde 6 roşii cherry 1 castravete mare 1 legătură ceapă verde 100 g spanac 100 g iaurt 2 căţei de usturoi ulei 2 felii de pâine sare piper 1 piept de pui 1 linguriţă boia dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură muştar

Salată de piept de pui cu legume - Cum se prepară

Se taie pieptul de pui în patru bucăţi, se ung cu ulei, se presară cu boia, sare, cimbru şi piper şi se frig într-o tigaie de teflon până se rumenesc bine.

Se taie roşiile în două, castravetele bucăţi şi se toacă ceapa verde. Salata şi spanacul se rup bucăţi şi se amestecă cu roşiile şi castravetele. Se amestecă iaurtul cu două linguri de ulei, cu sare, piper şi usturoiul pisat.

Se taie cubuleţe cele două felii de pâine, se presară cu puţin cimbru, se rumenesc în două linguri de ulei şi se amestecă cu muştarul. Se aşază bucăţile de pui rumenit peste salată, se presară crutoanele şi se toarnă sosul de iaurt. Se serveşte salata cu pâine prăjită şi ­felii de lămâie.