Salată de sfeclă cu nuci
Sfecla de zahăr este una dintre cele mai sănătoase legume. Profită de beneficiile ei asupra sănătăţii preparând această salată rapidă.
Ai nevoie de (2 porţii) 250 g sfeclă 50 g nuci 70 g prune uscate 1 căţel usturoi sare piper ulei oţet frunze de pătrunjel
Mod de preparare
Speli bine sfecla sub jet de apă şi o fierbi în coajă până se înmoaie. O scoţi şi o laşi la răcit. Hidratezi prunele, turnând apă fierbinte peste ele. Le laşi 15 minute, apoi le tai la mărimea dorită. Toci nucile. Păstrezi câteva şi pentru decor. Zdrobeşti usturoiul. Faci o vinegretă din ulei şi oţet. Cureţi sfecla, o dai prin răzătoarea mare şi o pui într-un bol. Adaugi prunele, nucile şi usturoiul. Amesteci, potriveşti de sare şi piper şi torni vinegreta. Ornezi cu nuci şi frunzuliţe de pătrunjel.