Salată de ton cu fasole verde

Aperitivul perfect pentru meniul duminical. Şi uşor şi gustos, tocmai potrivit.
Ingrediente
4 cartofi 200 g fasole verde 100 g rucola sau salată verde 4-5 roşii cherry 1 conservă cu ton bucăţi
3 linguri ulei
pătrunjel verde
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Cum se prepară
Se fierb cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, se scurg şi se curăţă. Salata se spală, se scurge de apă, se aşază într-o salatieră mare şi peste ea se pun cartofii tăiaţi felii.
Se fierbe fasolea verde în apă cu sare, se scurge şi se adaugă în salatieră. Se mai adaugă roşiile cherry tăiate în sferturi şi se asezonează salata cu sosul preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust, şi pătrunjelul tocat mărunt. Se serveşte garnisită cu bucăţi de ton scurse de zeama în care au fost conservate.