Salată de vinete cu ardei capia

salata de vinete jpeg

Pentru prima dată, vinetele au fost cultivate în urmă cu 4.000 de ani în estul Indiei şi în Birmania. În Europa, au fost aduse de maurii din Africa de Sud. Din cauza gustului amărui, în Evul Mediu se credea că cei care le mănâncă se îmbolnăvesc de demenţă şi lepră. De aceea, multă vreme vinetele au fost folosite doar ca plante decorative. Abia în secolul al XVIII-lea, au început să fie incluse în fel şi fel de preparate.

Ingrediente 500 g vinete 50 ml ulei 4 ardei capia 1 ceapă mică, tocată fin 5 căţei usturoi tocaţi zeamă de lămâie, după gust sare piper pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Coci vinetele, le cureţi şi le laşi la scurs. Coci ardeii capia, apoi îi aşezi într-un vas, îi presari cu sare, îi laşi 30 de minute şi îi cureţi. Toci vinetele, torni treptat uleiul şi freci bine compoziţia.

Adaugi restul ingredientelor pe rând – ceapa, usturoiul, ardeii capia tăiaţi mărunt şi amesteci totul cu un tel. Condimentezi cu sare şi piper după gust, torni zeamă de lămâie şi mixezi bine. Înainte de a servi salata de vinete, dai bolul la frigider câteva ore, apoi o decorezi cu frunze de pătrunjel.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg